KOMFI

Mezinárodní polygrafický veletrh Drupa je za námi a my si odvážíme mnoho nových kontaktů, poznatků a plánů. Vážíme si všech setkání! Do německého Dusseldorfu dorazilo celkem 170 000 návštěvníků ze 172 zemí. Jsme plni nových nápadů, takže zbytek roku nebudeme lenit a rozjedeme nové projekty.

Ke stolu jsme zasedli se zákazníky, našimi dealery, ale také partnery, díky nimž je možné plánovat ve velkém. Skvělým příkladem je dlouholetá spolupráce s Canonem. Po celou dobu veletrhu jsme prezentovali laminovací stroj X-Stream 3680 v inline propojení s tiskárnou Canon. Spolupráce s dodavateli laminovacích fólií nás obohatila o cenné poznatky. Vlastnosti fólií a jejich kompatibilitu s Komfi stroji chceme určitě prozkoumat do větší hloubky!

Představili jsme laminovací stroje ve formátech B3, B2 i B1 a také celoplošné a parciální lakování. Dále jsme na stroji Junior 52 aplikovali efektovou fólii na digitální toner a na Spot-Maticu jsme tuto fólii nanášeli na parciální lak. Speciální aplikace takového druhu upoutá hned na první pohled – výsledný arch/kniha/pexeso se leskne a působí luxusně. Dále jsme na stánku Komfi zaujali příchozí rastrovanými vzorky, aplikací ekologického filmu a také stříbrnou fólií, na niž jsme znovu natiskli naši vzorníkovou ještěrku. Celkově se u nás na stánku zastavilo více než 6 stovek příchozích. Zazářil především Spot-matic, u něhož příchozí ocenili perfektní soutisk. Ani laminovací stroj Delta jen „neseděl v koutě“, návštěvníci byli nadšeni z jejího výkonu nebo jak bezchybně zvládne laminovat tenký papír.

Dr Andreas Pleßke, předseda výboru Drupa, zdůraznil výjimečné postavení a význam veletrhu drupa: „Drupa představuje nové přístupy a nové technologie jako žádný jiný veletrh. Je nejen největší, ale také nejdůležitější globální platformou pro náš obor, protože se na něm setkává celý polygrafický a post-pressový průmysl. Je neocenitelný pro generování potenciálních zákazníků. Nikde jinde se nenabízí možnost navázat tolik nových mezinárodních kontaktů z celého světa v tak krátkém čase na jednom místě.“