KOMFI

Laminovací stroj Komfi Delta 52 je v polygrafickém průmyslu již více než 20 let synonymem profesionálního řešení pro laminaci. S více než tisícovkou instalací po celém světě je symbolem vysoce efektivní a kvalitní produkce.
 

CO URČITĚ OCENÍTE:

Paletový nakladač: Nakládací stůl sjíždí až na zem a umožňuje snadné naložení palety se stohem papíru. K vysoké produktivitě stroje přispívá i maximální výška stohu 85 cm (včetně palety). 

Výkonná laminovací jednotka: Velký průměr laminovacího válce (140 mm) a výkonný pneumatický přítlačný systém zaručují kvalitní adhezi potištěného papíru i při maximální rychlosti 35 m/min a maximálním pokrytí. 

Zónové topení: Elektrické odporové topení s přesnou zónovou teplotní regulací garantuje spolehlivou laminaci zpracovávaných archů o různých formátech. Pokročilé řízení vytápění zaručuje rovnoměrnou stabilní teplotu na celém povrchu laminovacího válce a zabraňuje přehřívání fólie při laminaci užších archů.

Vysoká produktivita a automatizace: Snadné seřízení stroje, intuitivní ovládání a prvky automatizace včetně řady chytrých SW funkcí činí z Delty 52 vysoce produktivní stroj s minimálními ztrátami při přípravě a střídání zakázek.

Univerzální použití: Delta 52 je nejen stroj pro zpracování velkých standardních zakázek, kde je kladen důraz na produktivitu a efektivitu práce. Jde o tradiční laminovací stroj s vysokou mírou automatizace, ale zároveň se zachovalou možností jemného ručního seřízení, které umožňuje zalaminovat i polygrafické “špeky”. Zkušený operátor tak dokáže zpracovat mnohem širší spektrum zakázek mimo garantovaný rozsah standardních parametrů. 

Oceňované SW funkce:

  • Zastavení na přesahu na konci zakázky – zpracování zakázky do posledního archu,
  • Nulový přesah archů pro zpracování nestandardních zakázek,
  • Automatická kontrola teploty a poklesu tlaku v centrálním systému,
  • Odstranění chyby naložení (mezera mezi archy) v automatickém režimu bez zásahu operátora,
  • Čidlo kontroly správnosti separace hlídá spolehlivost oddělování archů.
  • Paměť pro ukládání parametrů stroje pro často opakované zakázky,
  • Možnost připojení stroje na in-line pro vzdálenou podporu.

 

PROČ SI ZÁKAZNÍCI VYBÍRAJÍ PRÁVĚ DELTU 52?

Holandsko: Tiskárna Simian začala s laminací asi před 10 lety, kdy laminovala pouze příležitostně na malém laminátoru. Před cca.4 lety už bylo množství zakázek pro laminaci tak velké, že se majitel rozhodl pořídit profesionální laminátor. Kvůli rostoucímu požadavku zákazníků na rychlé dodání hotových zakázek byla hlavním kritériem spolehlivost. Komfi laminátor byla jasná volba zejména díky několikaleté zkušenosti s UV lakovacím strojem Komfi Fullmatic, který v testu spolehlivosti jasně obstál.

Švýcarsko: Edubook je švýcarská tiskárna zaměřená výhradně na digitální tisk. Většinu produkce tvoří učebnice, jejichž obálky byly dříve lakovány. Edubook začal s laminací již před 10 lety a to především na základě specifických požadavků zákazníků. V té době laminovali pouze příležitostně, stále však převládalo lakování. Když přišlo rozhodnutí přejít výhradně na laminaci, ve výběru výkonného laminátoru se Edubook ohlížel zejména na průmyslové zpracování, snadnou obsluhu a produktivitu. Po zavedení technologie laminace s laminátorem Komfi vzrostl objem laminovaných obálek z 30 000 až na 600 000!

ČR: Ottova tiskárnaOttova tiskárna je známý český výrobce papírových tašek, u kterých je laminace jedním z hlavních kritérií výsledné kvality produktu. V minulosti laminovali na stroji Amiga 52, ale s rostoucím objemem zakázek bylo nutné přejít na produktivnější variantu. Po předchozích zkušenostech byl stroj od Komfi jasná volba a jako nejvhodnější model byla vybrána Delta 52. V Ottově tiskárně byl po vzájemné dohodě instalován prototyp nového modelu, který byl v rámci této skvělé spolupráce důsledně otestován.

Švýcarsko: Formvil je švýcarská firma, která se zabývá tiskovou a obalovou produkcí. První laminátor si pořídila již v roce 1997, tehdy to byl stroj z druhé ruky. Krátce na to však majitel firmy Formvil investoval do nového zařízení. Laminátor Komfi si vybral na veletrhu Drupa, kde se při výběru zaměřoval na snadné seřízení a kompaktnost zařízení. Delta 52 tyto předpoklady měla a zvítězila. V současné době mají ve Formvil už třetí Deltu, která poskytuje více automatizace a produktivity, ale zároveň zákazník oceňuje, že princip ovládání zůstává i na nových modelech stejně intuitivní.